úterý 1. dubna 2014

Podceňování holek.


Čauko,
Fíha po měsíci jsem se konečně dokopala k napsání dalšího článku. Opravdu se musím trochu víc snažit a psát více. A o čem vlastně bude dnešní článek? O nás, děvčatech a o tom jak moc se podceňujeme.


"Jsem moc tlustá"
"Jsem ošklivá"
"O mě by si nikdo ani kolo neopřel."

Tak tohle zná skoro každá holka. Nebudeme si na nic hrát i já patřím mezi tyto dívky. Ale v poslední době už se snažím si některé z těchto vět říkat co nejmíň.
 Ale čím to je? Proč si toto vlastně říkáme?
Je to tím jak moc se porovnáme s ostatníma. Jednou se podíváme na Tumblr nebo weheartit a ihned máme sebevědomí na bodu mrazu. A proč? Protože jsme tam viděly nějakou holku která je krásnější, hubenější, vyšší a je prostě dokonalá. Ale to je ohromná chyba. Každá z nás je něčím krásná. Ať už máš velký nos nebo akné po celém obličeji, něco na tobě je krásného. Nemusíš být krásná na povrchu ale zevnitř. Chyba je že si holky myslí že dnes záleží pouze na tom jak člověk vypadá. jestli má dokonale upravené nehty, vlasy a má dokonalé oblečení. Ale co když je vzhledově krásná ale přitom je absolutně hloupá. Myslím že pak by moc dokonalá nebyla. Ale proč se porovnávat s ostatníma když ty sama jsi něčím krásná.
Pokud si myslíš že jsi tlustá začni cvičit, věř mi pomůže ti to a navíc pak budeš třeba i hubenější, i když problém dnešních děvčat je že si říkají že jsou tlusté a přitom jsou vychrtlé jak nic dobrého. A když si říkáš že jsi ošklivá, sedni si před zrcadlo a říkej si co se ti naopak na tobě líbí.
Když ti někdo řekne "Jsi krásná" nesnaž se mu to vyvrátit ale prostě slušně poděkuj. Ne jen že si ten člověk pak nebude myslet že chceš pouze slyšet to jak jsi nádherná ale asi ti to také neříká jen tak pro nic za nic. Něco na tom bude nemyslíš?

Nejhorší na celé této věci s podceňováním je to že některé holky se tak moc podceňují že pak mají sklony k sebepoškozování nebo bulimii a anorexii. A v nejhorším případě k sebevraždám. Neříkám že to dělají jenom kvůli tomu že se podceňují ale je to jeden z důvodů.
Myslíte si že k tomu aby jste byli krásné musíte být strašně hubené? To vůbec, kolik celebrit je krásných a přitom nejsou vychrtlé. Podívejte se na takovou Adele nebo Demi Lovato ani jedna není kost a kůže ale přitom jsou obě nádherné.
Asi jediné co vám už řeknu je to že podceňování je zbytečné, jednou najdete někoho kdo vás bude díky vaším "chybám" milovat.

A to bude k tomuto článku vše. Beru každou kritiku. Budu ráda za komentáře a můžete se i vy sami vyjádřit k podceňování. Není to bůh ví jak dokonalý článek ale snažila jsem se.

Love Ronnie.

Žádné komentáře:

Okomentovat